Від чого залежить вартість КАСКО

Pavlo
Pavlo N 03.11.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

КАСКО є добровільним страхуванням наземних моторних транспортних засобів - купувати даний поліс не обов'язково, а його відсутність не матиме наслідків у вигляді штрафу. Незважаючи на це, з кожним роком КАСКО стає все більш затребуваною страховкою йактивно купується автомобілістами, які хочуть забезпечити себе фінансовим захистом в разі пошкодження або викрадення транспорту. При цьому варто знати, від чого залежить КАСКО вартість і які чинники впливають на ціноутворення поліса.

Основні фактори, що впливають на ціну КАСКО

Серед найбільш поширених чинників, що впливають на КАСКО ціну в Україні, варто виділити:

Image Description
  • Варіант поліса. За повне КАСКО доведеться віддати найбільшу суму, а часткове й міні обійдуться дешевше.
  • Марка й модель автомобіля. Існує статистика ДТП і викрадень, за якою визначають найбільш «ризикові» автомобілі. Страхові компанії також використовують цю статистику для тарифікації КАСКО. Так, наприклад, КАСКО для автомобілів марки HONDA або BMW традиційного дорожче, тому що ці марки славляться «швидкою» їздою та великою аварійністю, що збільшує вартість КАСКО на авто.
  • Вартість автомобіля. Тут застосовується принцип оптової ціни. Чим дорожче вартість авто (страхова сума) - тим дешевше КАСКО ціна (страховий тариф).
  • Місце реєстрації власника з техпаспорта. Чим більше місто - тим активніше інтенсивність руху автомобілів. Тому Київ - найдорожче місто за КАСКО.
  • Рік випуску автомобіля. Чим новіший автомобіль - тим нижче страховий тариф. Пов'язано це в більшій мірі зізносом транспортного засобу.
  • Вік допущених водіїв. Чим старше водій - тим він більш досвідчений і розважливий, відповідно, КАСКО ціна на рік в даному випадку знизиться.
  • Стаж водіння допущених водіїв. Більш досвідчені водії скоюють менше помилок, принаймні, такої логіки дотримуються страховики.
  • Облік амортизаційного зносу. Як тільки автомобіль виїжджає з автосалону, він втрачає у вартості 10%. За кожен рік авто втрачає в середньому від 10 до 16%. Тому чим старше авто - тим вище страховий тариф і, як наслідок, - середня вартість КАСКО. Це пов'язано з тим, що у старого автомобіля необхідно зношені деталі міняти на нові.
  • Франшиза. Франшиза - грошова сума, яку страхова компанія проігнорує. Тому чим вище франшиза, тим дешевше страховка КАСКО.
  • Станції Технічного Обслуговування. Вартість КАСКО залежить і від того, де буде відбуватися відновлювальний ремонт. Наприклад, якщо авто ремонтується на гарантійному СТО - це більш  дорога історія, якщо ж розрахунок відшкодування проводиться страховою компанією за допомогою спеціальної програми - це більш дешевий варіант.

Плануючи придбати страховку КАСКО, потрібно звертати увагу не тільки на її ціну, але й ряд інших нюансів. Детальніше про вибір поліса ви зможете дізнатися в статті "Особливості вибору КАСКО".

Оформлення КАСКО онлайн зі знижкою

Купити страхування КАСКО можна як і раніше в офісі страхової компанії. Але завдяки сервісу RinokStrahovka вже зараз можна отримати консультацію з питань онлайн страхування авто, не виходячи з дому. Схема страхування поліса КАСКО: порівняйте, оберіть і придбайте онлайн, отримавши максимально можливу знижку від сервісу Rinokstrahovka. Порівнявши пропозиції провідних страхових компаній по КАСКО в одному місці на сервісі RinokStrahovka, ви можете бути впевнені в справедливій ціні та надійності страхової послуги.

ПОДІЛИТИСЯ: