Онлайн автоцивілка ОСАГО для мотоциклів

Pavlo
Pavlo N 10.02.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Онлайн автоцивілка ОСАГО для мотоциклів

Зима. Саме час говорити про ОСАГО на мотоцикл. Адже на мотоцикл теж потрібно ОСАГО, звичайно якщо ви його експлуатуєте. Ну а якщо ваш двоколісний порошиться в гаражі взимку, робити ОСАГО нема чого.

Адже страховка на мотоцикл ОСАГО - це страхування відповідальності водія перед третіми особами, а не страховка на мотоцикл від усіх ризиків. А оскільки взимку на мотоциклі рідко хто їздить, то ризик виникнення ДТП зводиться до нуля. Ось чому має сенс зробити ОСАГО на мотоцикл на термін менший ніж 1 рік.

Сезонність експлуатації мотоцикла

Мотоцикл менш “стійкий” транспортний засіб ніж, наприклад, легковий автомобіль, тому що у нього всього два колеса. На світлофорі доведеться використовувати ногу для координації, а на слизькій дорозі безпечно керувати двоколісний мотор просто неможливо. Ось чому багато мотолюбителів використовують мотоцикл тільки в теплу літню погоду.

Як правило байковий сезон починається з середини весни й триває до кінця жовтня. Якщо порахувати то це повних 7 місяців. У зимову пору року страховка ОСАГО на мотоцикл зовсім не потрібна, тому бувалі байкери купують страховку осаго на мотоцикл на 6 або 7 місяців. Давайте порівняємо ціни, щоб зрозуміти в чому власне кажучи вигода.

Image Description

Ціноутворення ОСАГО на мотоцикл

На прикладі страхової компанії УПСК розрахуємо ОСАГО страховку на мотоцикл з об'ємом двигуна 250 куб.см. на 1 рік, за умови нульової франшизи і місця реєстрації власника в техпаспорті місто Київ:

180*0,34*4,8*1*1,76*1,4*1*1 = 723,82 грн. (строк дії 12 місяців).

Також звертаємо вашу увагу що оформивши ОСАГО онлайн на мотоцикл на страховому агрегаторі rinokstrahovka.ua, ви гарантовано отримаєте ще додаткову знижку від сервісу (знижка відрізняється в залежності від страхової компанії, франшизи та інших умов). При вищевказаних умовах додаткова знижка становить 17%. Тому остаточна ціна для байкера вийде наступна:

180*0,34*4,8*1*1,76*1,4*1*1*0,83 = 600,77 грн. (строк дії 12 місяців + додаткова знижка від сервісу РИНОКСТРАХОВКА).

Тепер давайте порахуємо ОСАГО страховку на цей же мотоцикл тільки на 7 місяців:

180*0,34*4,8*1*1,76*1,4*1*0,75 = 542,87 грн. (строк дії 7 місяців).

При страхуванні на термін менший ніж 1 рік на страховому сервісі також можна отримати додаткову знижку, але вже не таку як на рік (в даному випадку знижка 10%). Подивимося що вийшло:

180*0,34*4,8*1*1,76*1,4*1*0,75*0,9 = 488,58 грн. (строк дії 7 місяців + додаткова знижка від сервісу РИНОКСТРАХОВКА).

Якщо ми порівняємо дві страховки на рік і на 7 місяців, то ми побачимо що в абсолютному вираженні річна страховка на мотоцикл обходиться на 112 грн. дорожче ніж на 7 місяців. Тобто страховка на 7 місяців виходить всього на 20% дешевше ніж річна.

В нас є висновок, що якщо у вас бракує коштів і ви точно не плануєте виїжджати на мотоциклі з листопада по березень - то вигідніше звичайно робити страховку на 7 місяців. Але якщо ви точно не впевнені, чи плануєте виїжджати в теплі сонячні дні (які трапляються і в листопаді і в березні), то переплатіть ці 20%, адже на рік виходить вигідніше (за ці 20% у вас покривається 5 додаткових місяця).

ОСАГО онлайн на мотоцикл

Купити ОСАГО онлайн на мотоцикл тепер можна не виходячи з дому на страховка онлайн сервісі rinokstrahovka.ua. Просто заходьте на сайт, обирайте ОСАГО, клікніть на значок мотоцикла, вибираєте потрібний об'єм двигуна (за Законом про ОСАГО існує тільки два параметри для мотоциклів: об'єм двигуна до 300 куб.см. і понад 300 куб.см.), населений пункт реєстрації власника мотоцикла згідно технічного паспорта і натискаєте РОЗРАХУВАТИ.

Страховий агрегатор допомагає вам порівняти всі страхові компанії за ціною, франшизою та іншими параметрами, підібрати оптимальне ОСАГО на мотоцикл і купити поліс ОСАГО з додатковою знижкою від сервісу. В автоматичному режимі можна купити ОСАГО тільки на рік. Якщо ж необхідна страховка на мотоцикл на менший термін, просто зверніться в онлайн підтримку. ОСАГО онлайн на мотоцикл - це просто на rinokstrahovka.ua.

ПОДІЛИТИСЯ: